Intervju med Gun Ström

Namn: Gun Ström

Ålder: 48 år

Yrke: Systemvetare

Familj: Sambo med Magnus

Aktiv på GH: 1979-81

Ämbete på GH: Klubbmästare vt-81

Fritidsintressen: Motion (Friskis & Svettis, skidor, MTB), att träffa folk och partaja.

Dold talang: Är utbildad på motorröjsåg

 

Varifrån kommer du?
Ljusdal.

Varför valde du G-H som nation?
Jag hade äldre Ljusdalsvänner och även lärare på gymnasiet som var GHare så det var en självklarhet. Det handlade dessutom om att få chans att bo på Studentvägen och få vara med om de roliga korridorfester som jag hade hört talas om.

Vad läste du i Uppsala?
Förskollärareexamen. Jag fick erbjudande om att byta till högskolan i Gävle, men tackade nej eftersom jag hade bestämt mig för att leva studentliv i Uppsala.

Vad betydde G-H för dig under din studietid?
Det var en ny värld som öppnade sig. Från danslogarna i Hälsingland till onsdagsdisco, GHuben, gasquer, lördagskaffe och söndagmiddagar. Jag njöt! Dessutom kom jag snabbt igång att jobba på nationen, lärde känna många nya människor och dessutom finansierade jag ju nöjeslivet.

Har nationen betytt något för dig senare i yrkeslivet och privatlivet?
Det jag inte hade med mig i min uppfostran vad gäller vett och etikett fick jag lära mig på GH och det har jag haft nytta av både privat och i olika jobb. Dessutom har jag märkt att vissa arbetsgivare har varit extra intresserade av mitt klubbmästarjobb vid anställningsintervjuer. En par jobb har jag nog fått tack vare den meriten. Jag lärde mig även grunderna för att laga mat till många personer, så jag har fått äran att sköta byssan när mitt tjejgäng har seglat i Bohuslän.

Har du något ord på vägen till dagens studenter?
Det är i nationslivet, och inte på utbildningen, som man lär för livet. Nationslivet erbjuder gränsöverskridande möten mellan männsikor, på ett sätt som jag inte har träffat på senare i livet. Jag glömmer aldrig den kväll på GHuben när jag, som entusiastisk förskollärarstudent, diskuterade etik och moral med en dito teolog. Hur ofta har man den chansen när man börjar jobba?

Varför tycker du man ska vara medlem i Föreningen Gästrike-Hälsingar?
Det är ett lagom sätt hålla sig ajour och att ha chansen att återvända till GH då och då när vi ordnar kalas. Dessutom stöttar du som föreningsmedlem dagens GH.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Augusti 2006