Välkommen till Tisdagsklubben

Gästrike-Hälsinge nation och Föreningen Gästrike-Hälsingar/Landsmannaföreningen presenterar stolt:

Tisdagsklubben

Tisdagsklubben är ett samarrangemang mellan Föreningen Gästrike-Hälsingar/Landsmannaföreningen och Gästrike-Hälsinge nation. Syftet är att den ska utgöra ett tillfälle för studenter, alumner och landsmän att mötas i pubmiljö och lyssna på en intressant talare. Tisdagsklubben är tänkt att bli ett återkommande evenemang. Många spännande talare är på gång. Håll utkik här på webben, i nationens kanaler och social media.

Datum 5 december 2023
Från klockan 18:00 när GHuben öppnar
Presentationen börjar ca kl.19
Kårleg eller medlem i Landsmannaföreningen (vilket du kan bli på plats)

Kvällens talare - Tove Lifvendal

Tove Lifvendal presenterar sin nyutkomna bok Tillbaka till Rosengård.

Stadsdelen Rosengård i Malmö har länge varit en symbol för den misslyckade svenska integrationspolitiken.
Efter en omtalad stenkastning på en högstadieskola i början på 2000-talet reste Tove Lifvendahl dit i jakt på förklaringar, perspektiv och nyanser.
Svaren presenterades i de uppmärksammade böckerna Vem kastar första stenen och uppföljaren I rörelse:Möten i Rosengård 10 år senare.

Nu återvänder Tove ännu en gång till barnen hon möte på högstadieskolan och fritidsgården vintern 2003. I sju samtal möter hon nu vuxna medborgare, Hur blev livet för dem?

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och författare, Hedersledamot på Gästrike-Hälsinge nation.

Missa inte detta tillfälle för studenter och alumner att träffas och umgås i Ghuben (biblioteket) och få tillfälle att lyssna till och samtala med en av de tongivande politiska kommentatorerna i det mediala Sverige.

Välkommen!

Foto: SVD